HOORN - Op donderdag 22 december hebben alle acht cursisten de koksopleiding van Frsh0229 succesvol afgerond. Wethouder Judith de Jong overhandigde samen met John Steenbeek van Frsh0229 de certificaten. De cursisten starten nu bij horecawerkgevers uit de regio.

Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad besloten om meer mensen met een bijstandsuitkering op te leiden. Een van die opleidingen is een horeca-opleiding bij Frsh0229; een opleiding in een sector met een stijgende vraag naar geschoold personeel. Met deze opleidingen krijgen meer mensen een baan en zijn er minder uitkeringen nodig. Dit is bovenop de activiteiten die WerkSaam Westfriesland uitvoert om meer mensen aan werk te helpen.

Koksopleiding

Onder leiding van docent chef E. Franchimon heeft de groep gemotiveerde cursisten drie maanden een koksopleiding gevolgd. Het gaat om mensen die van een bijstandsuitkering leven en zonder opleiding moeilijk aan het werk komen. Op donderdag 22 december hebben ze hun examen met goed resultaat afgelegd. In het bijzijn van familie en vrienden hebben de deelnemers hun certificaat ontvangen. Binnenkort krijgen ze het officiële landelijke koksdiploma SVH niveau 1.

Werk en begeleiding

De cursisten starten nu met een werkstage van drie maanden. Daarna krijgen ze een arbeidscontract en zes maanden begeleiding vanuit Frsh0229. Doel is dat zij niet meer van een uitkering hoeven te leven.