HOORN - Gisteren zijn Ingrid Docter namens Herberg Hoorn en Anja Morit namens Vereniging Oud Hoorn: Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed met een bijzondere gift bij het hospice langs geweest.

De afgelopen feestelijke decembermaand heeft Herberg Hoorn de stad laten stralen, met als thema: "stad van ons allen". Een onderdeel was de kerstwandeling, die door Oud Hoorn was georganiseerd. Na afloop konden de deelnemers gratis een glaasje glühwijn of beker warme chocomel krijgen en op een schoteltje een vrijwillige bijdrage voor het hospice doneren. Dit heeft € 268,00 opgeleverd.

Het bedrag was tot op heden zorgvuldig bewaard in een kerstmuts en werd gisteren overhandigd aan Monica Bleijendaal, vrijwilligerscoördinator. Tijdens deze ontmoeting werd er al gesproken over de ideeën, die er voor dit jaar zijn. Monica gaf aan dat er wel een aantal hospice vrijwilligers zijn, die op een aansprekende wijze een mooie bijdrage aan dit evenement kunnen geven. Hospice Dignitas is ontzettend blij met deze gift en met de winterse kou, die er nu is, ontstaat er zowaar bijna een kerstsfeer.