HOORN - Op donderdagmiddag 19 oktober is er een budgetcoach aanwezig in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen. De budgetcoach is er om kennis te delen over financiële veiligheid voor ouderen.

Wat kan men bijvoorbeeld doen om te voorkomen dat er misbruik van ouderen wordt gemaakt op het moment dat ze kwetsbaar zijn? En welke mogelijkheden zijn er om de financiën van ouderen veilig te stellen?

Financieel misbruik

Het komt helaas voor dat ouderen slachtoffer worden van financieel misbruik. Vaak wordt dit misbruik gedaan door naasten. De budgetcoach geeft tips om misbruik te voorkomen. Er zijn verschillende oplossingen die van tevoren geregeld kunnen worden. Tijdens de lezing in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen gaat de budgetcoach in op wijzigingen in de financiën vanaf de AOW leeftijd, het levenstestament en beschermingsbewind. Ook wordt u uitgedaagd om na te denken over uw eigen toekomst. Wie gaat uw financiën beheren als u dat zelf niet meer kunt?

Aanmelden

Op 19 oktober van 13.30 tot 14.30 uur is budgetcoach Merel de Wijn aanwezig in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen aan het Kleine Noord 57 in Hoorn. U bent vanaf 13.15 uur welkom voor koffie en thee. Graag van tevoren opgeven bij Nini Viëtor via 06-51514511 of nini.vietor@thuissignaal.nl. Iedereen die meer informatie wil over financiële veiligheid voor ouderen is van harte welkom.