HOORN - Stem mee op jouw emoticon op www.benjijincontrol.nl. Laat zien wie jij bent op de dag na de kerstborrel en op 1 januari. De smileys spreken voor zich : fris helder blauw of ziekelijk misselijkmakend groen. Wie ben jij?

Inmiddels hebben al ruim honderd mensen laten weten wie zij zijn. Door aan te klikken “wie ben jij?  en dat weer te delen via Facebook laat jij je  bewuste keus weten voor wel of niet te veel drinken. Ga naar www.benjijincontrol.nl en stem.

Elke jongere ervaart groepsdruk  als hij/zij afwijkt van de norm. De norm lijkt te zijn dat er bij het uitgaan gedronken moet worden. En vooral veel. De ambulance cijfers waar vorige maand al veel over gepubliceerd is laten verschillende “pieken” zien in het aantal ritten waarbij jongeren met een alcoholvergiftiging betrokken zijn. Oud en nieuw is zo’n “piek” en ook Koningsdag en de lokale kermissen.  Als je niet wil drinken moet je je vaak verantwoorden, deze emoticons kunnen je daarbij helpen.. Want je hebt, àltijd een keus.

Beleid

Ook deze campagne is ontwikkeld in opdracht van In Control of Alcohol & Drugs. Het programma ICOA&D zet in op de bewustwording van de gevaren van alcohol en drugsgebruik onder jongeren in de regio Noord-Holland Noord. Een samenwerkingsverband van de 17 gemeenten, GGD Hollands Noorden en Veiligheidsregio.