De politie heeft donderdag twee hennepplantages aangetroffen en ontmanteld.

De politie heeft donderdag een hennepkwekerij in Nibbixwoud aangetroffen en ontmanteld. Ook was sprake van de diefstal van elektriciteit. De politie heeft een verdachte aangehouden en een onderzoek ingesteld.

In Zwaag werd eveneens een hennepkwekerij aangetroffen in een woning en deze werd ontmanteld. Ook hier bleek sprake van diefstal van elektriciteit. De politie heeft een onderzoek ingesteld. 

Wat is het gevaar van hennepteelt?
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Melding doen
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
•    Aanwezigheid van hennepgeur.
•    Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
•    Constant zoemend of ronkend geluid.
•    Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.