DEN HAAG - De vrouwen van Hovocubo zijn de competitie gestart met een klinkende zege op promovendus ZVV Den Haag. In de Hofstad wist de ploeg van de afwezige coach Rudy Monden met liefst 1-5 te zegevieren.

Monden zit zelf dezer dagen in het verre China, maar was midden in de nacht niet te beroerd om even te reageren aangezien hij vlak daarvoor wel van minuut tot minuut op de hoogte is gehouden. 'De basis van de overwinning lag in de strijdlust van het team en de focus op de taken. De ploeg heeft Den Haag systematisch gesloopt en toegeslagen in de fase dat zij er doorheen zaten. De uitslag doet vermoeden dat het een makkelijke wedstrijd was, maar het team heeft de focus moeten houden en Den Haag heeft aangetoond dat het aanwinst kan zijn voor de Eredivisie.'

Hierbij werd het fysieke door de thuisploeg niet geschuwd en de ploeg kreeg liefst vijf gele kaarten. De score had dan ook zomaar hoger uit kunnen vallen want tot vier maal aan toe miste de Hoornse ploeg een tien-meter-trap. De score werd in de eerste helft geopend door Benthe Huisman en zij nam na de rust ook de tweede treffer voor haar rekening. Twee doelpunten van Samya Hassani brachten de beslissing alvorens Romy Scherpenzeel tegen scoorde. De eindstand werd in de laatste seconde bepaald door Chelly Drost.

Komende vrijdag 28 september speelt Hovocubo de eerste thuiswedstrijd in competitieverband als Os Lusitanos op bezoek komt (20.40 uur).